En tacksam rätt att göra och som barnen uppskattar är färsfylldapaprikor. Det blir gott och mättande samtidigt som det är lite roligt att servera dem i paprikorna
Dela paprikorna på längden och kärna ur, behåll dock gärna ”kvisten”, jag brukar försöka dela paprikorna så att även ”kvisten” dels mellan paprikahalvorna
Skär av ett lock på paprikorna. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. 4 port 4 röda/gula paprikor 2 msk olja till stekning 400g köttfärs 2 morötter 5-10 cm purjolök 4 klyftor vitlök 400g krossade tomater 1 tsk salt Svartpeppar efter smak Tillbehör
Förväll paprikorna snabbt under tiden. Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren och hälla över paprikorna i en skål, då blir de sådär lagom krispiga som jag vill ha dem
Ta bort kärnor och hinnor från paprikorna och ställ dem i en smord, ugnssäker form. Hacka locken från paprikorna tillsammans med lök, vitlök och rotselleri
Skär paprikorna i halvor och ta bort fröna. 2 gula paprikor. Dela av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet (spara innehållet till färsblandningen)
Skala och hacka löken och stek den i en stekpanna med matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig. Hacka gul paprika och tomat och tillsätt till färsen tillsammans med passerade tomater