Skagenröra är en grym förrätt men också perfekt plockmat på julbordet. Här ovanför kan ni se en sjukt trevlig liten video av när jag, Therese, Camilla och Anna som allesammans vann tävlingen som jag och Anamma arrangerade i november, tillsammans lagar upp ett helt växtbaserat julbord i vår studio
Servera tarten skuren i bitar som en lätt lunch, som snittar eller som en förrätt. Vegansk tunnbrödrulle med kimchi – Gästspel på Taku Taku, Teatern i november
maj 2018 (49). november 2017 (33). november 2016 (38). oktober 2016 (39). november 2015 (40). oktober 2015 (29). november 2014 (36). november 2013 (48). maj 2013 (79). januari 2013 (59). november 2012 (36). september 2012 (29). november 2011 (62). oktober 2011 (49). januari 2011 (19). november 2010 (21). december 2009 (19). november2009 (23). oktober 2009 (20). september 2009 (36). augusti 2009 (24). juli 2009 (26). juni 2009 (56). maj 2009 (38). april 2009 (21). mars 2009 (2). februari 2009 (5). januari 2009 (17). november 2008 (21). november 2007 (12). november 2006 (1). januari 2006 (19). november 2004 (4). mars 2003 (9). 9 juni, 2018. 9 juni, 2018. LCHF (119). Min första bok (19). JUL (39). Fisk och Skaldjur (197). Förrätter och Plock (29). Pannkakor, Våfflor, Crêpes (49). Sous Vide (9). Tillbehör, övrigt (196). Vegetariskt (19). Sommartrip2015 (9). Söndagstipset (19). Tävlingsvinnare (95). Hallen (9). Trädgård/Uteplats (9)
Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. Traditionen att äta gås är förknippad med Mårtensafton som infaller den 10 november i år, men eftersom vi då befinner oss på Moriskan och Cabaret Candy Club, så åt vi oss igenom en riktig skånsk gåsamiddag en vecka tidigare
maj 2018 (49). november 2017 (33). november 2016 (38). oktober 2016 (39). november 2015 (40). oktober 2015 (29). november 2014 (36). november 2013 (48). maj 2013 (79). januari 2013 (59). november 2012 (36). september 2012 (29). november 2011 (62). oktober 2011 (49). januari 2011 (19). november 2010 (21). december 2009 (19). november2009 (23). oktober 2009 (20). september 2009 (36). augusti 2009 (24). juli 2009 (26). juni 2009 (56). maj 2009 (38). april 2009 (21). mars 2009 (2). februari 2009 (5). januari 2009 (17). november 2008 (21). november 2007 (12). november 2006 (1). januari 2006 (19). november 2004 (4). mars 2003 (9). 9 juni, 2018. LCHF (119). Min första bok (19). JUL (39). Dryck (9). Fisk och Skaldjur (197). Förrätter och Plock (29). Pannkakor, Våfflor, Crêpes (49). Sous Vide (9). Tillbehör, övrigt (196). Vegetariskt (19). Sommartrip2015 (9). Samarbeten (289). Söndagstipset (19). Tävlingsvinnare (95). Hallen (9). Trädgård/Uteplats (9)
Förrätt. Förrätt. 12 november 2014, 20. Att enbart ha gammaldags stil känns inte passande i vårt hus som är byggt 1978 och inte har den där gamla, antika, ombonade stilen som är utmärkt för gamla möbler och annan inredning
Svartsoppan är idag en omistlig del av en skånsk Mårtensafton, men en gång i tiden firades Mårtensafton i hela Sverige och det vi idag ser som klassisk skånsk mårtensmiddag – svartsoppa till förrätt, gås som huvudrätt och skånsk äppelkaka till efterrätt – populariserades av krogen på Piperska muren i Stockholm under mitten av 1800-talet. Idag är seden att äta gås den 10 november framförallt förknippad med Skåne, Danmark och Tyskland. Mårtensmässan är en religiös högtid som firas den 11 november, och som föregås av mårtensafton kvällen innan. Martin av Tours var en kristen klostergrundare och biskop som avled den 8 november år 397 och begravdes den 11 november. Det uppstod i vissa delar av Sverige en tradition att äta lutfisk, gås och risgrynsgröt den 10 november, och denna tradition ersattes så småningom av menyn med svartsoppa, gås och äppelkaka