Blanda färsen eller det tärnade köttet med ägg, lök och kryddor i en bunke. Skär av locket av de små paprikorna eller dela de större på längden, ta bort kärnhuset
Köttfärsfylldapaprikor. Jag gjorde min färs färdig innan jag la den i paprikorna men förkokade inte paprikorna alls innan, gillar dem bäst med lite spänst
Fyll paprikorna med färsblandningen och tryck ner en rund potatis på toppen och försegla paprikan. Häll i den vegetariska färsen och bryn färsen en stund
Du kan variera kryddor och örter som används i fyllningen för att skapa din egen favoritversion – prova t ex att använda en halv urkärnad röd chili som finhackas, för en mer eldig färs, eller lägg till paprikapulver, färsk basilika, koriander eller timjan
Jag brukar i vanliga fall fylla paprikorna med blandfärs eftersom nötfärs är ganska torrt. Eftersom jag hade köpt nötfärs denna gång använde jag mjuka saftiga grönsaker i fyllningen och hade en krämig såsredning i köttfärsen också, detta gör fyllningen väldigt saftig
Hon gör dem med rå färs, men annars så vara vi på rätt recepttankeväg. För att fortsätta på Mich's paprikatema så gjorde vi dessa fylldapaprikor för några veckor sedan