Färsbiffar grönpepparsås recept

Färsbiffar med grönpepparsås

Färsbiffar med grönpepparsås

Servera färsbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och råkostsallad. Grönpepparsås. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke
Färsbiffar i grönpepparsås

Färsbiffar i grönpepparsås

Ingredienser för 4 personer500 g blandfärs1 dl havregryn4 tsk potatismjöl1 dl mjölk2 msk kalvfond1 liten gul lök1 ägg1 tsk salt2-3 krm mald svartpepparGrönpepparsås1 liten gul lök1 dl vatten4-5 dl matlagningsgrädde2 msk kalvfond½ msk krossad grönpepparSaltSvartpeppar, maldMaizenaGör så härBlanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke
Grönpepparsås

Grönpepparsås

God sås till kött och färsbiffar. Grönpepparsås. 1 1/2 tsk krossad torkad grönpeppar. 1 msk smör. 1 msk mjöl
Färsbiffar med grönpeppar

Färsbiffar med grönpeppar

5 msk grönpeppar finhackad 1 st ägg smör till stekning Grönpepparsås 1 dl vatten 1 st buljongtärning 2 msk grönpeppar (hel) 1 tsk senap gärna fransk 1 tsk kinesisk soja 2 dl vispgrädde Tillbehör potatis kokt sallad

Dra dit pepparn växer

Färsbiffar med grönpepparsås men inte med klyftpotatis, då inköpsavdelningen (jag. Kvällens middag fick stå för det peppriga idag då sonen ”tjatat” om kött med grönpepparsås

Färsbiffar med grönpepparsås

Grönpepparsås. Grönpepparsås. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter

Färsbiffar med grönpepparsås

 Servera färsbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och råkostsallad.  Grönpepparsås. 1.  Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke

Grönpepparsås med konjak

Lägg grönpepparen i blöt en stund eller skölj av saltlaken. Skala löken och hacka den fint. Fräs den mjuk i stekfett, tillsätt grönpepparen och låt den fräsa med någon minut

Hemlagad Grönpepparsås a la 70-tal. Recept

Så här gör du en god Grönpepparsås. På 70-talet var Biff med Grönpepparsås den populäraste. Grönpepparsås för 4 personer. Grönpepparsås för 4 personer