Ingredienser för 4 personer500 g blandfärs1 dl havregryn4 tsk potatismjöl1 dl mjölk2 msk kalvfond1 liten gul lök1 ägg1 tsk salt2-3 krm mald svartpepparGrönpepparsås1 liten gul lök1 dl vatten4-5 dl matlagningsgrädde2 msk kalvfond½ msk krossad grönpepparSaltSvartpeppar, maldMaizenaGör så härBlanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke
Såsen blev en variant på grönpepparsås. Färsbiffar med hasselbackspotatis och trattkantareller. Den här gången fick svampen ackompanjera färsbiffar och hasselbackspotatis
Färsbiffar med grönpepparsås men inte med klyftpotatis, då inköpsavdelningen (jag. Kvällens middag fick stå för det peppriga idag då sonen ”tjatat” om kött med grönpepparsås
Lägg grönpepparen i blöt en stund eller skölj av saltlaken. Skala löken och hacka den fint. Fräs den mjuk i stekfett, tillsätt grönpepparen och låt den fräsa med någon minut