4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Grekiska färsbiffar 500 g blandfärs 1 dl finhackad mynta eller persilja 1 st citron - finrivet skal 1 st pressad vitlöksklyfta 1. 5 tsk Salt 1 tsk svartpeppar 1 st Ägg 1 st grovt riven gul lök 1 msk smör till stekning Tomatsallad 1 kruka basilika 500 g gula och röda små tomater 1 st finhackad rödlök 3 msk Olivolja 1 msk balsamvinäger 1 nypa havssalt 1 nypa nymalen svartpeppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
I köttfärsbiffarna hade vi fetaost, basilika, vitlök, oregano och rödlök och det blev väldigt gott. I helgen åt vi de här goda grekiska köttfärsbiffarnamed klyftpotatis och tzatsiki till middag och det blev jättegott
Ikväll blev det därför Grekiska färsbiffarmed grönsaksbulgur och tsatziki. Grekiska färsbiffar. Häll i alltsammans, tillsammans med sweetchilisåsen, i smeten och rör om försiktigt men noggrannt
) Det blev färsbiffarmed smak av aivar relish och chili och en smarrig sallad med mozarella. ) Jag kom hem från träningen och höll på att svälta ihjäl och tösen kände att gröt inte var hennes grej ikväll utan väntade tills jag kom med maten