4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong och lök, täckt av tomater och ost. Färsbiffen blir otroligt saftig och smakrik, både tack vare lite utspädning med mjölk och ströbröd men mest för att den tillagas med god buljong, smaksatt med soja
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Att steka löken innan den blandas i färssmeten ger lite annorlunda smak än med rå lök. Helt i hans smak alltså, och även min trots att smaklökarna fortfarande är dämpade av min envisa förkylning
Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt hackad lök, ägg, nötfärs, salt och peppar i havregrynsblandningen och arbeta samman till en smidig färs
Lägg löken i en bunke tillsammans med nötfärsen. Hacka gul lök smått och fint. Jag piffade upp färsbiffarnamed lite örtkryddor och vips så blev det en pimpad version på vanliga färsbiffar och riktigt goda dessutom