Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Tzatziki. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Lägg över de andra biffarna, förslut väl med färsen och snurra. Samtidigt kan man ugnssteka potatisklyftor med lite olivolja, salt och timjan, även ugnsrostade morötter är gott till
Köttfärsbiffar i tomatsås med tillbehör. En favvis är lammfärsbiffar - det går att variera i evighet. Onödigt, kanske, men håll med om att det ser - och känns - lite festligare
Här kommer ett höstigt recept på köttfärsbiffarmed rostad butternutpumpa och tzatziki. Förutom att du kan Halloween-dekorera med den är den också himla smarrig – särskilt butternutpumpan