Ställ paprikorna i en ugnsform. Skönt också med rätter som sköter sig själva i ugnen. En tacksam rätt att göra och som barnen uppskattar är färsfylldapaprikor
Dela paprikorna på längden och kärna ur, behåll dock gärna ”kvisten”, jag brukar försöka dela paprikorna så att även ”kvisten” dels mellan paprikahalvorna
Lägg dem i en smord ugnssäker form. Gratinera i ugnen, ca 15 minuter. Skölj och dela parikorna. Fräs nötfärs, hackad lök och hackade champinjoner i en stekpanna med matfett
Skär av ett lock på paprikorna. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. 4 port 4 röda/gula paprikor 2 msk olja till stekning 400g köttfärs 2 morötter 5-10 cm purjolök 4 klyftor vitlök 400g krossade tomater 1 tsk salt Svartpeppar efter smak Tillbehör. Sätt ugnen på 200°C. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter
Förväll paprikorna snabbt under tiden. Sugna på en spirali. Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren och hälla över paprikorna i en skål, då blir de sådär lagom krispiga som jag vill ha dem
Ta bort kärnor och hinnor från paprikorna och ställ dem i en smord, ugnssäker form. Hacka locken från paprikorna tillsammans med lök, vitlök och rotselleri
Lägg paprikorna i en ugnsfast form och fyll dem med färsen. Skölj paprikorna och dela dem på längden. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 minuter
paprikorna och fyll dem med färsen. eller 2 stora paprikor. ugnen på 175 grader. Baka paprikorna ca 20 minuter, eller tills. 2 stora paprikor. ugnen på 175 grader
paprikorna och fyll dem med färsen. eller 2 stora paprikor. ugnen på 175 grader. Baka paprikorna ca 20 minuter, eller tills. 2 stora paprikor. ugnen på 175 grader