inlagda eller färska kokat. Koka de färska rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten till de är mjuka, ca 20 min. 1-2 msk hackad smörgås- eller ättiksgurka
Börja med den skånska potatisen. Skala och skär potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Skölj tärningarna hastigt under kallt vatten och låt dem rinna av väl
Servera tillsammans med nykokt, pressad blomkål eller potatis samt inlagdättiksgurka. 1 msk smör1/3 finhackad gul lök50g färska champinjoner2 ½ dl vispgrädde eller creme fraiche1 krm svartpeppar½ tsk salt1 tsk tomatpuré½ tsk dijonsenapInstruktionerBryn löken i smöret och tillsätt det strimlade köttet
färskt vitt bröd. inlagda rödbetor. ättiksgurka. Skär bort kanterna från brödet och lägg det i mjölken. Blanda det mjuka brödet med färsen, ägget, de hackade rödbetorna, gurkan och kaprisen