Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
En färskost som du sedan kan smaksätta med dina egna favoritsmaker. Ev smaksättare. Färskost är ett väldigt mångsidigt livsmedel, den går att ha på mackan i olika varianter men även i som en god topping till en god kaka
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. När yoghurten runnit av har du kvar en fast krämig ostmassa i filtret som är klar att smaksätta
Krydda varje med örtsalt och sen väljer du valfri smaksättning. Färskost gjord på turkisk yoghurt. Vitlök som smaksättning och som rullades i valnötter
Smaksätt till exempel med. Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Det går också bra att använda naturell färskost och smaksätta själv med en klick senap och honung eller experimentera dig fram med de smaker du själv gillar
Smaksätt med salt och peppar. Blanda svampen i en bunke med oregano och färskost medan den är varm. 1. Stek svampen tillsammans med lök i olivolja i ca 5 minuter