Färskost yoghurt recept

Hemgjord färskost med ramslök

Hemgjord färskost med ramslök

Idag hade jag istället turkisk yoghurt och det fungerade lika bra. Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör
Hemgjord färskost

Hemgjord färskost

När yoghurtblandningen grynat sig, så hälls den upp i en sil, som du klätt med ett tyg eller kaffefilter, så att ostmassan kan separeras från vasslen
Färskost naturell

Färskost naturell

Häll yoghurten i en kastrull och värm upp under omrörning på spis tills fingerljummen, dra av från värmen och stäng av plattan
Lättgjord färskost

Lättgjord färskost

Färskost gjord på turkisk yoghurt. Lägg en ren handduk på en sil och häll yoghurten över, lägg silen på en bunke och lägg sedan i kylen
Basilika färskost

Basilika färskost

5 dl tjock yoghurt. 5 dl tjock yoghurt. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Färskost

Färskost

Häll yoghurt och crème fraiche i en kastrull. 1 liter mild naturell yoghurt. Ljumma mycket försiktigt, rör då och då - till max 37 grader
Färskost

Färskost

1 l yoghurt naturell. Häll alla mejeriprodukter i en kastrull, värm upp allt på relativt låg värme under konstant omrörning
Hemgjord färskost à la Provence

Hemgjord färskost à la Provence

Du kan även låta färskosten vara utan smak som naturell färskost. Färskosten håller sig minst någon vecka i kylen
Grekisk färskost

Grekisk färskost

3 dl grekisk yoghurt. Blanda alla ingredienser. Häll allt i ett kaffe filter och låt droppa av i kylen under natten
Färskost med citronsmak

Färskost med citronsmak

Häll upp yoghurten i ett kaffefilter (ställ filtret i ett glas så står det lite stadigare) och låt stå i kylen över natten eller längre
Färskostarna är smaksatta ¦ ¦.

Färskostarna är smaksatta ¦ ¦.

Rör ner smaksättningen och yoghurt. I går gjorde vi här hemma en dubbel sats på färskost. Färskostar med tre smaker - Pepparotsost med rädisa, Chileost & Örter med vitlök
Färskost

Färskost

Låt yoghurten rinna av några timmar. Färskosten passar jättebra till grillat, skaldjur och som dip. 500 ml tjock yoghurt. 500 ml tjock yoghurt
Paneer, indisk färskost

Paneer, indisk färskost

3 tsk vinäger, citronsyra, ättika eller naturell yoghurt per liter mjölk. Relaterat 3 tsk vinäger, citronsyra, ättika eller naturell yoghurt per liter mjölk
Rosmarinbakade färskpotatisar med färskost

Rosmarinbakade färskpotatisar med färskost

Hacka dem och blanda med yoghurten samt krydda med salt och svartpeppar. Skär ett litet snitt i varje varm potatis så att man kan pressa ihop dem och ”fylla” med lite färskost