Först ut är en förrätt med avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
En god och annorlunda röra med kräftstjärtar som funkar lika bra på kvällsmackan som till förrätt. Hacka kräftstjärtarna i mindre bitar och blanda med ägg, avokado och tomat- och dilldressingen
Här kommer en av förrätterna jag gjorde till vår nyårsmiddag. Jag gräddade pajskalet och gjorde avokadokrämen hemma, och fyllde och garnerade när jag kom till Carro
Avokadoröra med kräftstjärtar. Kapa toppen av avokadon och gröp försiktigt ur innehållet. Mosa och på med lime, hackade kräftstjärtar (spara några till garnering), koriander, sweet chili och creme fraiche
Eller varför inte göra en mindre variant till förrätt. Det är så gott med de stora kräftorna man köpt som man skalar själv mot de små kräftstjärtarna man köper på burk annars
Vår förrätt i lördags, Avokadosoppa med het torskrygg. En soppa som jag gärna bjuder på till förrätt eller till en mindre lunch, dels för att den är superenkel att göra men såklart också för att den är fräsch, god och spännande i sina smaker
Vi börjar med förrätten, en fräsch sallad. Tag ur och klyfta avokadoköttet (droppa en aning citronsaft över avokadon så att det inte mörknar), samt koka sparrisen lätt
Ett recept skulle skapas och vi landade till slut i en ostsoppa, våra tankar gick åt nyårsafton och en förrätt som kunde passa bra då, samtidigt som den skulle funka som en vardagsrätt