Bland annat detta recept på indiska pakoras som för mig är ett veganskt favoritrecept. En indisk specialitet och perfekt som ett tilltugg till drinken eller på bufféebordet
Vi skulle dock behöva lite ny inspiration vad gäller så kallat drinktilltugg, kanske sitter du på något bra, lättfixat och gott tips som helst går att förbereda i god tid innan det ska huggas in på, något som kan serveras istället för förrätt
Till förrätt gjorde jag en het tomatsallad med koriander, lime och chili. Jag satsade på indiskt tema på min middag som jag bjöd på i helgen när vi hade finbesök
Till förrätt blir det Aloo Tikki med Raita, en smakrik förrätt gjord på potatis och gröna ärter. Tillsammans med förrätten serveras en svalkande Raita, en yoghurtsås med mynta
Till grytan, och förrätten, bjöd vi öl med och utan alkohol, vatten och vitt vin. Idag fortsätter vi festrapporten från vår indiska kväll vi hade här hemma förra helgen och turen på menyn har kommit till varmrätten
Jag serverar den ibland som huvudrätt och ibland som förrätt. Den här soppan blir ljuvt laxrosa i färgen och får en härligt mild men ändå distinkt smak – en sorts crossover mellan asiatiskt/thai och indiskt
Jag tänker att duchessebollar passar utmärkt som tillbehör till en flaska champagne, som förrätt med ett krispigt glas vin eller till kvällens fredagsdrink
Äter du soppan som middag passar ett gott lite grövre bröd till, och serverar du den som förrätt passar det med en liten mindre portion och med en brödpinne till
Kir Royal till välkomstdrink, skållad tomat med färskostfylld parma till förrätt, lammstek med potatisterrin och rödvinssås till huvudrätt och en underbar mintchokladtårta till efterrätt, som förtjänar ett eget blogginlägg framöver