Förrätt med avokado och skinka recept

Pastrami med avokado och röda vinbär

Pastrami med avokado och röda vinbär

Denna förrätt har vi ätit flera gånger i år. ex parmaskinka. Riktigt somrigt (jag vet sommaren börjar vara över men det kommer ju fler sådana) och extragott med ett glas rosévin till
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Servera med t ex creme fraiche, räkor/skinka, grillkrydda, rom, rödlök och svartpeppar. Smaka av med citronsaft och kryddor
Laxtårta och smörgåsbordets historia

Laxtårta och smörgåsbordets historia

Där förlorade maträtten slutligt sina prickar och ringar och kom där och då att införlivas i engelskan som "smorgasbord", idag synonymt med bufféservering och ingen minns längre att det en gång var en svensk förrätt
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Avokadoröramed kräftstjärtar. Gratinerad brie med ruccola, parmaskinka, crema de balsamico och solrosfrön
#4 – AVOKADO & grapefruktsallad (30 dagar grönsaker)

#4 – AVOKADO & grapefruktsallad (30 dagar grönsaker)

Receptet är en fräsch förrättssalladmedavokado, grapefrukt, olivolja och lök. romansalladsblad, räkor eller lufttorkad skinka på ett serveringsfat eller på individuella tallrikar som förrätter
Nyårsmeny

Nyårsmeny

Förrätt. Toppa räkcocktailen med en avokadobitoch lite strimlad chili. När vi hade främmande på annandagen av vår fina guddotter med familj och vän bjöd vi på just detta
Idéer till Nyårsmenyn

Idéer till Nyårsmenyn

alltommat, avokado, biff welington, biff wellington, choklad, efterrätt, förrätt, idéer, julgodis, lax, Meny, musslor, nyår, nyårsmeny, räkor, sufflé, tina nordström, tomtar
LCHF På Resa

LCHF På Resa

Tog en toast Skagen till förrätt, men lämnade brödet. Till lunch fick det bli räksmörgås med ägg ochavokado, riktigt rejäla portioner

Mina bästa vardagsrätter!

På helgerna äter vi gärna förrätt eller efterrätt och lyxar lite med att t ex dricka bubbel eller laga mat extra länge
Laxtårta och smörgåsbordets historia

Laxtårta och smörgåsbordets historia

Där förlorade maträtten slutligt sina prickar och ringar och kom där och då att införlivas i engelskan som "smorgasbord", idag synonymt med bufféservering och ingen minns längre att det en gång var en svensk förrätt

Skinkrulle med avokado

2-3 avokado. 4 skivor lufttorkad skinka. 4 personer. 2-3 schalottenlökar. 2 dl crème fraiche

Kryddig avokadomousse

Gröp ur dem med en gaffel och mosa dem fint. endivesalladsblad och ett par delade körsbärstomater. Ett par färska, skalade räkor eller en skiva rökt skinka förstärker rätten
Söndag

Söndag

Jag tycker det äts för lite förrätter överlag idag, lite småplock eller som i det här fallet en soppa passar alltid och kan förlänga en matupplevelse och höja den med många stegpinnar

Skinkgömma med fetaost och mangosalsa.

Dela avokadonoch ta ur kärnan, skär varje halva i två bitar, skiva dessa tunt. Krydda med salt och svartpeppar och olja in dem med olivoljan som är kvar

Avocadoröra

Dela avokadon i 2 delar ta fruktköttet blanda med äpplet, pepparotsvispen och gräddfilen. Lägg tillbaka röran i skalen och lägg strimlad skinka som garnering 2 avokados. 2 skivor rökt skinka