) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började medsillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Hur har ni det där ute i landet, är det fullt upp med julförberedelserna eller har ni läget under kontroll
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Förrätt,. Det har ju blivit en riktig hit medauberginesill, det synd överallt nu. Här har vi en grund till alla med julsmaker, sedan fyllde vi brukarna med lite olika
Börja med att skiva jordgubbarna i ½ cm tjocka skivor och lägg i en skål. Om man inte vill äta den klassiska midsommarlunchen som oftast består av sill, potatis, lax osv så tycker jag man kan ha en somrig förrätt istället, tex den här jordgubbsbruschettan passar alldeles utmärkt
Passar perfekt som förrätt. Smaka av med salt och peppar. Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god
Skagenröra är en grym förrätt men också perfekt plockmat på julbordet. Sillmed smak av citronskal. Eller för den delen julskinkan, köttbullarna och sillen
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Nu måste det ju inte vara advent för att det ska serveras gubbröra, nej den tål gott att avnjutas året om och passar perfekt både som förrätt och nattamat
Serveras med kokt potatis. Häll av spadet från sillen och lägg bitarna på ett serveringsfat. Det räcker till 6 personer som förrätt och till 4 om man har det som lunch. 3 burkar à 200 g matjessill