) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Om man inte vill äta den klassiska midsommarlunchen som oftast består av sill, potatis, lax osv så tycker jag man kan ha en somrig förrätt istället, tex den här jordgubbsbruschettan passar alldeles utmärkt
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Nu måste det ju inte vara advent för att det ska serveras gubbröra, nej den tål gott att avnjutas året om och passar perfekt både som förrätt och nattamat
Häll av spadet från sillen och lägg bitarna på ett serveringsfat. Det räcker till 6 personer som förrätt och till 4 om man har det som lunch. 3 burkar à 200 g matjessill