Här får ni första receptet från gårdagens melloplockmiddag - friterad falafel. Förra gången jag gjorde falafel använde jag ett enklare recept med färre ingredienser som dessutom var äggfria
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
De är godast och frasigast att äta så nyfriterade som möjligt. Tidigare gjorde jag alltid falafel på kikärtor men efter att ha sett Tareq Taylor göra falafel på gula ärtor har jag börjat göra det jag med
Igår bakade vi tortillabröd och gjorde falafel. Krispig, smakrik falafel med en stark mynta och tomat sallad serverad med vitlöksås och hembakat tortillabröd
*Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök. Falafel. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet
Falafel kan man säkert göra på många olika sätt och säkert servera på lika många vis, vad vi har förstått så är det väl vanligast att äta det som friterade bollar i pitabröd eller som wrap
Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Nu till gårdagens middag, falafel. Den gången var jag inte lika imponerad, vi var på en bussresa till bland annat Döda havet och Jerusalem och stannade för att äta lunch och då fick vi falafel till lunch
Falafel, allas favorit. Hemmagjord falafel med Tahinisås. Forma din falafel i önskad storlek (finns ett falafelverktyg som man kan använda för att få en fin form)
Till lunch idag blir det nog ugnsbakad falafel. Klassisk falafel friteras i en djup kastrull med en neutral olja för att få den goda frasigheten i skalet