Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Rensa kikärterna och skölj dem. Lägg dem i en skål och häll över ca 1 1/2 liter kallt vatten. Låt ärterna stå och dra minst 8 timmar (gärna över natten)
Då åt vi plötsligt falafel tre gånger på kort tid, tro det eller ej, och vi måste säga att det är något som både är gott, lättlagat, enkelt att variera och faktiskt en billig maträtt
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Jajamän, tillsammans med hembakade pitabröd passar falafel alldeles ypperligt. Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Nu till gårdagens middag, falafel. Den gången var jag inte lika imponerad, vi var på en bussresa till bland annat Döda havet och Jerusalem och stannade för att äta lunch och då fick vi falafel till lunch
Falafel, allas favorit. Hemmagjord falafel med Tahinisås. Forma din falafel i önskad storlek (finns ett falafelverktyg som man kan använda för att få en fin form)
Falafel är bland det godaste jag vet – inte bara vad gäller vegetarisk mat – och då och då handlar jag hem lite smått och gott och gör falafeltallrik till middag
Det är i stort sett ingen skillnad, annat än kanske någon lätt smakton, som jag personligen inte alls märker av när falafeln väl är kryddad och friterad