Servera i vitkålsblad med tomatsallad, gurka, sallad och lite sås. I kväll testade jag att laga falafel men med lite ändringarna utifrån receptet i boken
En god sås att ha till blandar du enkelt på tahini, pressad citron och grekisk yoghurt. ) och en enkel sallad på grovt tärnad gurka och tomat och tunt skivad rödlök (lägg i lite pressad citron så blir rödlöken mildare i smaken) blandat med finhackad mynta och pressad vitlök
Sötkryddig sås. mynta). Har du ätit falafel någon gång. Blanda ihop ingredienserna till såsen. mynta). Smeten gör jag ganska lös, eftersom falafeln annars kan bli väldigt torr efter du tillagat den
Samma sak gäller med kryddningen, ibland tillsätter jag en gnutta spiskummin (falafel - tada. Bönbollarna blir krämiga och fina och det behövs egentligen inte någon sås, men en enkel yoghurtsås som tsatziki passar finfint till
Servera den som en dip till råa grönsaker skurna i små pinnar, te x morot, gurka, eller äpple, eller njut av den som tillbehör till vegetariska rätter, som våra mini falafel
Jag gjorde en enkel sallad till med spenat, gurka, rödlök och fetaost samt tre olika såser/röror, men de går precis lika bra att servera i pitabröd med sallad och någon god sås
Att servera falafel i krogmiljö i Malmö är lite av ett vågspel. såserna. Vi hastar snabbt vidare till halloumi mishvie, den grillade osten – i detta fall av get – som kryddats med mynta och paprikakrydda