Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Servera gärna med en sås gjord på lite fetare yoghurt också. Sås. Smaksätt turkisk yoghurt med salsa. En portion (4 st falaflar, libabröd och sås) ger. 450 kcal13,1 g protein16,1 g fett62,1 g kolhydraterFalafel i libabröd, 5 port2 burkar kikärter1 ägg1 vitlöksklyfta1 msk olivolja3-3 ½ msk maizena majsstärkelse2 tsk mald koriander2-3 tsk mald spiskummin2 msk fryst persilja½ citron½-1 tsk salt½ msk rapsolja till varje stekomgång2 dl turkisk yoghurt½ burk Hot Habanero & Passion Salsa4 libabröd, originalstrimlad vitkål, halverade körsbärstomater, skivad gurka1. Lägg upp bröd på tallrikar, toppa med vitkål, tomater, gurka, 4 falaflar och ringla över såsen. Falafel i libabröd, 5 port
Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såsersåsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafel genom dataskärmen eftersom det blev så många goda smaker som lekte med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin