Fazer blockchoklad kaka recept

Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Kladdkaka med kinapuffstäcke. Kladdkaka. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Bred chokladen över kladdkakan
Pärontårta med melongelé

Pärontårta med melongelé

Bred ut det till en 20 cm stor kaka. 50 g vit blockchoklad (fazer). Pistaschbotten. Sätt ugnen på 160°. Vispa äggvitan och strösockret vitt
RECEPT - Subway coockies

RECEPT - Subway coockies

Jag använde Fazer marianne choklad i mina ljusa kakor ca två rader jag hackade. Jag ville inte göra så många kakor så när jag gjorde smeten delade jag den i två och blandade i 2 msk kakao i ena för chokladkakorna. Och i chokladkakorna använde jag 1 rad Fazer mariannechoklad och en 3 rader vit blockchoklad
Enkla chokladmuffins med kokos och vitchoklad

Enkla chokladmuffins med kokos och vitchoklad

1 kakaFazer mörk blockchoklad (175 g). 1 liten kakaFazer vit choklad (100 g) grovhackad. 1 kakaFazer mörk blockchoklad (175 g). 1 liten kakaFazer vit choklad (100 g) grovhackad
Chokladgodiskakor med glasyr

Chokladgodiskakor med glasyr

Stjälp upp godiskakan på galler och låt den svalna. Låt massan kallna i grytan tills konsistensen är lagom tjock för att bredas på godiskakan
Succékakan

Succékakan

Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull. Vänd kakan upp och ner på smörpapper
Godaste chokladmint tårtan.

Godaste chokladmint tårtan.

Ta från värmen och tillsätt blockchokladen ( mintchokladen) bruten i mindre bitar. Chokladkaka. Blanda kakao, vätska och hälften av sockret i en kastrull
Chokladkaka med ingefära

Chokladkaka med ingefära

Smält smör och blockchoklad. Servera gärna kakan med färska hallon, hallonsås och en klick vispad grädde
Chokladkaka i lager

Chokladkaka i lager

Smält Fazer Block i mikron. Dela den kalla kakan i tre våningar. Täck över kakan med plast och låt kakan stå i kylskåpet i minst två timmar, helst över natten
Kardemummakaka med rabarber

Kardemummakaka med rabarber

Dekorera kakan med Fazer Ögon Block. Grädda kakan i ugn på 175° i ca 45 minuter. 150 g mörk blockchoklad

Apelsinkaka med blockchoklad

Hacka blockchokladen.  Stjälp upp kakan. Tillsätt apelsinskalet och blockchokladen. Låt kakan svalna. Ringla den smälta chokladen över kakan

Chokladfontän

Fazerblockchoklad, Marabou eller Lindhs och undvika choklad med alltför hög kakaohalt eftersom den är för bitter

Vita punschbiskvier

150 g vit blockchoklad, Fazer. 1.  Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvitor. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper

Vita punschbiskvier

Fazer strössel eller Nonpareille. 150 g vit blockchoklad. Ugn. 175°. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvitor

Kaffe- och konjakskakor

Cappuccino (Fazer). Tillsätt kakaon, kaffepulvret och vetemjölet. 1 dl kakaopulver. 100 g ljus blockchoklad

Polkagriskaka

Fazer. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt kallna något och skär kakan i fyrkantiga bitar. (Man kan använda 3 Fazer mintkakor små runda med silverpapper eller 6 st after eigt). 6 msk kakao. 175 gram blockchoklad. 3 st mintkakaor

Sockerkaka med mörk choklad

 Hacka blockchokladen och fördela bitarna på botten i den smorda och bröade bakformen. Kakan kan frysas