festmat -. Kan vi prata kött lite. Hur otroligt enkelt det är att få fint kött gott. Köttet stekte jag i smör tills jag tyckte att det var lagomt stekt
Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Det här är otroligt lättlagad festmat. Köttet serveras kallt och kan gärna göras dagen innan. Här kommer en smarrig helstekt kotlettrad med smak av rosmarin och vitlök från Artusis bok
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Festmat,. Skiva köttet i cm tjocka bitar. Lägg sedan köttet i en gryta. Häll på grädden i stekpannan så att smaken som är kvar i stekpannan från köttet får kokas med
Koka upp lagom mängd vatten i en lagom stor gryta, lägg i köttbenet och låt koka upp. Den blir aldrig saltare än köttet, så detta avsmakar du genom att smaka på buljongen
Nyårsmiddag, festmat, supé, nyårsmat, nyårsbord. Köp inte gärna från de större kedjorna utan försök få tag på köttet genom någon lokal saluhall eller slaktare som har närproducerade styckdetaljer, det skänker dig så mycket mer glädje i form av kvalitet
festmat,. Kött. kött,. God gryta som får stå och puttra ett par timmar så köttet blir riktigt mört. När riset är klart tillsätter du grönsakerna i köttgrytan och låter de bli mjuka
Hittade receptet hos Allt om mat och går under kategorin enkel festmat där. Bred ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn
festmat,. Kött,. kött,. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. När köttet är klart tillsätter du lite av köttskyn, värmer upp såsen och smakar av med salt och peppar
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat