Spenat- och fetagratäng & gratinerat svamppotatismos – vegetariskfestmat. Spenat- och fetagratäng är faktiskt något så ovanligt som vegetariskfestmat – så fram med finporslinet och vinglasen
”Mingel och festmat med Denise” av Denise Rudberg (med foton av Jenny Grimsgård), Semic. Detta är egentligen ingen festbok som sådan och den är inte helt ny, men ”Maten är min medicin” är ändå en mycket inspirerande kokbok om vegetarisk mat med indiska toner
Vi kan ju inte har festmat varje dag utan nu är det dags att återgå till vardagen igen. Jag hade ställt till med ett vegetariskt långkok som verkade gå hem hos gästerna
Vegetariskt vinbladsdolma är extremt gott och med bondbönor i så får man i sig protein. Den här rätten är en bra festmat då allt kan göras i ordning i förväg och förvaras okokt i kylen i 1-2 dagar
Sedan urminnes tider har skaldjur varit svenskarnas festmat – och visst är det så fortfarande. RäkorHavskräftorKrabbaInsjökräftor kokta på pappa Stefans visGod Aioli - att doppa skaldjuren iInternationellt brödHemmagjord färskostOst och vitlökschampinjonerEn hel brieost med små vindruvsklasar runtomkringSkinkstubbarSalta kexVegetarisk pajSom söt avslutning, en kladdig och god chokladkaka med lättvispad gräddeAnders citronsnaps lyxigt eller läskigt