Fibrex eller pofiber recept

LCHF Frallor

LCHF Frallor

Låtstå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så attsmeten/degen blir fast. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 1 dl pofiber. 1 dl fibrex
Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

1/2 dl fibrex. 1/2 dl pofiber. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten. 1/2 dl fibrex. 1/2 dl pofiber
LCHF Cheesburgare med fröfralla

LCHF Cheesburgare med fröfralla

Låtstå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så attsmeten/degen blir fast. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 1 dl pofiber. 1 dl fibrex
Glutenfria goda baguetter!

Glutenfria goda baguetter!

Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke
Helgens glutenfria brödbak?

Helgens glutenfria brödbak?

Blanda även ner valnötterna eller andra nötter. Häll i pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt. Valnötsbröd1 limpa4 dl solrosfrön2 dl fibrex2 dl valnötter2 dl pofiber4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk salt8 ägg100 gram färskost4 msk vatten(eventuellt 1 msk honung om man vill)Mixa solrosfrön och fibrex med en stavmixer eller i en matberedare tills det blir ett halvgrovt mjöl
Köttbullar!!!

Köttbullar!!!

pofiber/fibrex om du vill undvika kolhydrater/gluten). 1 kg nöt eller blandfärs. 1 kg nöt eller blandfärs
Sirapsbröd vetefritt

Sirapsbröd vetefritt

½ dl fibrex. Anis och fänkål kan vara hel, stött eller finmald. ½ dl fibrex. 2 msk pofiber. 2 msk pofiber. Det var några veckor sedan jag bakade det här brödet
Äppelkaka

Äppelkaka

1msk pofiber. 1msk fibrex. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. 1msk pofiber. 1msk fibrex
Långpannebröd med extra protein

Långpannebröd med extra protein

Är du känslig mot kruskakli öka mandelmjölet med samma mängd eller ta pofiber/fibrex istället. Idag har jag haft bakdag när jag kom hem från jobbet och träningen
Glutenfritt vitt formbröd

Glutenfritt vitt formbröd

fibrex. Hittar du inte durramjöl rekommenderar vi att du använder sojamjöl eller rismjöl istället (samma mängd)
Baguetter

Baguetter

Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke

Avokadosticks med vitlöksdipp

Blanda 1 dl ströbröd/fiberhusk/fibrex/pofiber, eller vad du nu vill använda som “crust”, med ca 1/2 tsk av varje krydda du väljer att ha i. Låt dem tillagas i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg och låt dem svalna lite innan du mumsar i dig
Formbröd med durramjöl

Formbröd med durramjöl

Det går att ersätta med annat mjöl, exempelvis havre- ris- eller sojamjöl men då blir inte smaken eller näringsinnehållet detsamma
Gluten- och mjölkfritt formbröd

Gluten- och mjölkfritt formbröd

½ dl Fibrex. kokosolja och t ex kokosmjöl eller liknande. Mixa linfrön, havregryn och fibrex till mjöl. ½ dl Fibrex
Snabbkurs 2: vad äter LCHF:are?

Snabbkurs 2: vad äter LCHF:are?

fibrex (helt och/eller krossat) – krossat fibrex kan användas istället för ströbröd. Men man kan ju inte heller fortsätta att mumsa i sig bara pga sina principer

Korvbröd

1/2 dl kokosmjöl, alternativt kikärts – eller sesammjöl. 1 dl teffmjöl, alt bovete – eller quinoamjöl. 1 dl fiberfin, kan bytas ut mot pofiber, fibrex, rismjöl eller potatismjöl, huvudsaken är att det är ett ”vitt” glutenfritt mjöl som är ”lätt” i konsistensen1 1/2 msk fiberhusk. Grädda i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom. 1/2 dl kokosmjöl, alternativt kikärts – eller sesammjöl. 1 dl teffmjöl, alt bovete – eller quinoamjöl. 1 dl fiberfin, kan bytas ut mot pofiber, fibrex, rismjöl eller potatismjöl, huvudsaken är att det är ett ”vitt” glutenfritt mjöl som är ”lätt” i konsistensen