Låtstå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så attsmeten/degen blir fast. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 1 dl pofiber. 1 dl fibrex
1/2 dl fibrex. 1/2 dl pofiber. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten. 1/2 dl fibrex. 1/2 dl pofiber
Låtstå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så attsmeten/degen blir fast. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 1 dl pofiber. 1 dl fibrex
Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke
Blanda även ner valnötterna eller andra nötter. Häll i pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt. Valnötsbröd1 limpa4 dl solrosfrön2 dl fibrex2 dl valnötter2 dl pofiber4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk salt8 ägg100 gram färskost4 msk vatten(eventuellt 1 msk honung om man vill)Mixa solrosfrön och fibrex med en stavmixer eller i en matberedare tills det blir ett halvgrovt mjöl
Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
½ dl fibrex. Anis och fänkål kan vara hel, stött eller finmald. ½ dl fibrex. 2 msk pofiber. 2 msk pofiber. Det var några veckor sedan jag bakade det här brödet
Är du känslig mot kruskakli öka mandelmjölet med samma mängd eller ta pofiber/fibrex istället. Idag har jag haft bakdag när jag kom hem från jobbet och träningen
Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke
Blanda 1 dl ströbröd/fiberhusk/fibrex/pofiber, eller vad du nu vill använda som “crust”, med ca 1/2 tsk av varje krydda du väljer att ha i. Låt dem tillagas i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg och låt dem svalna lite innan du mumsar i dig
fibrex (helt och/eller krossat) – krossat fibrex kan användas istället för ströbröd. Men man kan ju inte heller fortsätta att mumsa i sig bara pga sina principer
1/2 dl kokosmjöl, alternativt kikärts – eller sesammjöl. 1 dl teffmjöl, alt bovete – eller quinoamjöl. 1 dl fiberfin, kan bytas ut mot pofiber, fibrex, rismjöl eller potatismjöl, huvudsaken är att det är ett ”vitt” glutenfritt mjöl som är ”lätt” i konsistensen1 1/2 msk fiberhusk. Grädda i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom. 1/2 dl kokosmjöl, alternativt kikärts – eller sesammjöl. 1 dl teffmjöl, alt bovete – eller quinoamjöl. 1 dl fiberfin, kan bytas ut mot pofiber, fibrex, rismjöl eller potatismjöl, huvudsaken är att det är ett ”vitt” glutenfritt mjöl som är ”lätt” i konsistensen