Blanda havregryn, mjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpuvler och salt i en skål. Varför krångla till det med att göra glutenfritt bröd när en kan göra scones
Läs mer om mjölerna (teff, rårismjöl och fibrex) och vart du hittar dem här…. Glutenfria fullkornsscones med valnötter och russin till helgfrukost… Det här är riktigt rustika fiberscones
Det blir ju lite annorlunda textur än vad man är van till såklart men de blev väldigt saftiga och fick ett fint och krispigt yttre, som jag gillar dom jag använde mig av lite rågflingor men är man glutenallergiker kan man ersätta detta med tex fibrex
ev lite fibrexflingor att strö ovanpå. bröd, brödkaka, julbröd, scones. Stryk den med lite vatten och forma samtidigt till kanterna, tryck med vass kniv ett (bryt)kors och strö ev fibrex över, eller om du valt kumminfrön
Eftersom Fibrex® är en naturlig produkt är det användbart som ingrediens i müsli, "rör-ihop-limpor", muffins, scones, pizzadeg och surdegsbröd med mera