File av kolja recept

Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Fördela blandningen över fiskpaketen och stek fisken i mitten av ugnen tills täcket fått fin färg, 15–20 minuter. 550 g koljafilé
Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Ingredients600g filé avkolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé avkolja
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer avkolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Kolja är, som ni nog vet vid det här laget, en av mina absoluta favoriter bland fiskar. Det här är den typ av recept som, när det första gången tillagades, fick mig att fundera på om jag tappat minnet, och i själva verket bara lagade något i repris, som jag för längesedan bloggat om
Saltstensbakad kolja med citrussallad

Saltstensbakad kolja med citrussallad

Ta av kastrullen och rör ner kapris och dill. 1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar
Den fula, goda koljan

Den fula, goda koljan

bara att ta det lugnt, och avvakta tills det vänder. I brist på det kan det vara nog så tillfredsställande att, den bristande inspirationen till trots, faktiskt lyckas slänga ihop en riktigt god rätt på kolja
Höstens första kolja

Höstens första kolja

Just på grund av denna avsaknadav fisk, smakade det i kväll alldeles särskilt bra med koljafilé. Dessa filéer var dessutom inte endast panerade i rågmjöl, utan dessutom tillagade av vår äldste son (med lite assistans från min sida, givetvis)
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

Här hade jag rester av rödtungerullader från en festmåltid som fick bli en nästan lika festlig vardagsmiddag