Vi får vildsvinsköttav mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Receptet fungerar till både vildsvin och älg i vanlig stekstorlek, jag brukar inte väga köttet
Ja, intresset för matlagning har inte avtagit i alla fall, och receptet använder jag fortfarande. Skillnaden är egentligen bara att jag numera använder vildsvinskött så ofta jag kan, eftersom mina föräldrar jagar, och viltkött är klimatsmart
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Har du nu inte vildsvinskött till hands så går det bra att byta ut det mot fläsk- eller kycklingfilé också, du behöver alltså inte springa benen av dej för att få tag på vildsvin
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé avvildsvinskött
) Som vissa av er kanske redan har sett här så blev det en riktig skånsk husmanskost som stod på bordet idag, en äggakaga med fläsk och lingonsylt, så gott så
Nu var det bara att kavla upp ärmarna och ta hand om fågeln. På julmarknaden fanns allt från brända mandlar och fårskinn till hela vildsvin och rådjur att köpa, själv kom jag hem med en vildand
Ni vet så där länge som när man väntar på ett visst tillfälle, men det blir aldrig riktigt av. Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt