File hoki recept

Hoki thaifiskgryta

Hoki thaifiskgryta

1. p. a. k. e. t. H. o. i. f. s. l. r. (. m. n. d. ). h. g. ö. b. u. j. /. 2. ä. F. y. L. T. c. S. K. ,. 5. v. A. w. G. R. d t
Snabba citronfisken

Snabba citronfisken

600 g fiskfiléer t ex hoki eller sej. Gör så här. Häll såsen i en traktörpanna. Rör i citronsaft, socker och dill
Snabba citronfisken

Snabba citronfisken

600 g fiskfilé t ex hoki eller sej. Häll såsen i en traktörpanna. Rör i citronsaft, socker och dill. Låt såsen koka upp
Ostpanerad fiskfilé

Ostpanerad fiskfilé

hoki. Ugn 225 - 250 grader. Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund. Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar
Krabbkakor

Krabbkakor

150 g kall kokt filé av kolja, hoki eller torsk. Sötsur chilisås. Vispa ihop sweet chili-sås, pressad lime, ingefära och koriander
Blomkåls- och torsksoppa

Blomkåls- och torsksoppa

400 g torsk alt hoki eller sej. 400 g torsk alt hoki eller sej. Idag var det min tur att laga middag. Vi hade torsk i frysen och jag blev sugen på soppa
Saltbakad lax med romsås

Saltbakad lax med romsås

Blanda filen med majonäs, dill, rom och rödlök. sej, torsk och hoki. Observera att den här såsen tar minst 5 timmar på grund av den tid det tar att hälla av filen
Fiskgryta med havets läckerheter!

Fiskgryta med havets läckerheter!

400 g torskfilé, sej eller hoki, 300 g laxfilé, 1/2 purjolök, 1/2 gul lök, 1 msk smör, 1 vitlöksklyfta, 1 1/2 tsk salt, 1 tsk timjan, 1 tsk basilika, 2 1/2 dl torrt vitt vin, 1 1/2 fiskbuljongtärning, 2 dl vispgrädde, 1 dl crème fraiche, 2 dl vatten, 1 pkt saffran (à 0,5 g), 300 g räkor med skal, 1 burk musslor (à 150 g), 1 1/2 tsk tomatpuré
Italiensk mandelfisk

Italiensk mandelfisk

600 g fryst fiskfilé t ex hoki. Sätt ugnen på 225°. Tina fisken. Lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda fisken med salt och peppar
Sjörövarfisk

Sjörövarfisk

1 kg fryst fiskfilé t ex hoki eller sej. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset

Fiskgryta med abborre och purjolök

Men jag struntade i kaprisen, hade i lite buljong och dill istället och använde abborre istället för hoki/sej (tror jag det var)

Fiskgratäng med purjolök och dillsås

Fiskgratäng med purjolök och dillsås 1 block fisk 400g (hoki, sej eller vad man nu vill) 6-8 potatisiar 1/2 - 1 dl frusen dill citronjuice 5 dl creme fraiche 1,5 dl mjölk salt peppar Tina fiskblocket över natten eller ta fram det några timmar innan tillagning
Fiskburgare med smak av dill

Fiskburgare med smak av dill

hoki, lax, torsk, koja eller liknande. hoki, lax, torsk, koja eller liknande. Nåt som jag länge velat prova att göra är hemlagad fiskburgare och nu blev det perfekt att prova med den nya stavmixern
Min goda fiskgryta

Min goda fiskgryta

400 g fisk, torsk el hoki. 400 g fisk, torsk el hoki. 1 klick smör. 1 påse dillderssing-mix eller dill dipp påse
Fiskwallenbergare med pepparrot

Fiskwallenbergare med pepparrot

400 g fiskfilé t ex hoki. Börja med purén. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter