Skala och filea lime, citron och apelsin. Nu är årets sillinläggningar klara. Blåbärssill. Utöver sillen går det åt en liten morot, rödlök, purjolök och senapsfrön
Skinnet kan dras av innan sillenfileas eller när den är färdigfilead. Låt sillen vara hel eller skär den eventuellt i filéer med skinn och ryggben kvar
Inkokt sill/strömming med kryddgrön majonnäs. 300 g filéad sill/strömming. Inte säker på om det är paleolitiskt korrekt att använda ättikssprit i recept på en paleorecept-blogg, men fiskreceptet vill jag ha med ändå i denna samling
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Titta efter dem nästa gång du filear en fisk, -om du vågar. Det är inte ovanligt att hitta larver i våra vanligaste fiskarter, som lax, sill, makrill eller torsk
) Denna gången föll valet av fisk på sill, en fisksort som vi gärna äter och talar oss varma för. Och som om det inte räckte så är det ett bra val om man tänker på miljön, det är nämligen något som heter nåt så tjusigt som resurseffektivt att äta sill
Skölj och torka av den urvattnade sillen. Skär sill, potatis, köttrester och rödlök i mindre bitar. Servera sillbullarna med såsen, kokt potatis, rårivna morötter och rårivna äpplen
Kanske tycker många matlagare att det är för mycket jobb med att rensa och bena ur, något som livsmedelshandeln anammat och "bjuder" på den färdigfileade