Låt den sedan kallna innan man lägger i makrillen. Smaka av lagen ifall man vill ha i mera socker. Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt
Då löken var mjuk och glansig likt en bångstyrig byfåne på den lokala pizzerian tillsattes vetemjöl som rördes samman med löken och fettet så att det blev lite som en degig massa och fick utgöra redningen i denna sås
Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Titta efter dem nästa gång du filear en fisk, -om du vågar. Får man dessa symtomen skall man absolut INTE ta maskmedel mot springmask (pyrvin, Vanquin), det gör nämligen att masken kapslar in sig i tarmväggen, vilket är vad du absolut inte vill
Målet var att snabbt inhandla en enklare grillunch och bege oss ned till älven med en sådan där engångsgrill som slocknar lagom tills att man fått liv i den
I brist på makrill får man ta strömming. Är det månne de minskade fiskekvoterna efter Brexit som gör att det inte längre finns makrill i livsmedelsbutikerna
Om man inte vill rensa sin fisk själv så be om hjälp på plats i butiken. Var förbi fiskhandlaren i fredags och där skyltade dem med att makrillen kommit
Vi fick också se när mästaren visade publiken hur man filéar fisk, från makrill till lax. Ta den bräserade makrillen som exempel, stek makrillen, slå på grädde och dill, servera med potatis
Där låg fina makrillar och tittade på mig och jag kände att det var dags för en ny filéutmaning. Det är en köttig fisk och den har många ordentliga ben, som man får se upp med
För säkerhets skull bör man alltid frysa fisk som ska gravas. Både fet och mager fisk kan gravas, t ex filead laxfisk, makrill, strömming, torsk och spätta