Filmjölkslimpa ägg recept

Saftig och enkel Filmjölkslimpa

Saftig och enkel Filmjölkslimpa

Genom att till största del göra glutenfria val och begränsa socker och istället fokusera på ”whole food” och att äta allsidigt med grunden i kyckling, fågel, fisk, ägg, grönsaker i alla färger, lite nötter, hellre frukt än socker etc så mår jag mitt bästa jag
Vilket valnötsbröd!

Vilket valnötsbröd!

Nu ska jag istället berätta att jag har hittat ett LCHF-vänligt bröd som banne ger mig precis samma smakupplevelse som barndomens filmjölkslimpa
Formfranska

Formfranska

Julkryddad filmjölkslimpa FORMFRANSKA. ägg till pensling. Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform
GLUTENFRI LIMPA

GLUTENFRI LIMPA

Glutenfri filmjölkslimpa. rörde ihop de blöta ingredienserna som fil, ägg och lönnsirap i en separat bunke och drog ihop allt till en kompakt massa
GLUTENFRITT BANANBRÖD

GLUTENFRITT BANANBRÖD

–> Recept på en glutenfri filmjölkslimpa. Receptet finns längst ner i inlägget. Mixa bananen med äggen till en slät smet
Kryddig morotslimpa med valnötter

Kryddig morotslimpa med valnötter

Ett saftigt bröd med fyllig smak av valnöt och härliga kryddor som påminner en smula om en klassisk filmjölkslimpa, dock utan de galna mängderna sirap
Det bästa filmjölksbrödet.

Det bästa filmjölksbrödet.

Grymt gott nybakt med en klick smör men även med kokt ägg/stark ost/hummus/mosad avokado & chiliflakes/jordnötssmör & banan/keso & kalkon etc… Min version av filmjölkslimpa
Kryddig chokladkaka

Kryddig chokladkaka

Kryddig filmjölkslimpa. Vispa ägg, vaniljsocker och socker. 2 ägg. 2 ägg 2 dl socker. Mörk choklad och kanel är egentligen lite för mycket för varandra, men det är just därför de passar så bra ihop

1 månad & Turbobröd

Filmjölkslimpa med frukt. Supergott till frukost med smör, ost och paprika eller med ägg och kaviar. Filmjölkslimpa med frukt
Harmoni

Harmoni

Förutom pannkakorna åt vi mackor gjorda på Josses hembakta filmjölkslimpa, kan vara det godaste brödet jag ätit
Krispepparkaka

Krispepparkaka

Krispepparkakan blir som ett mellanting mellan mjuk pepparkaka och ”filmjölkslimpa” och är god både till kaffet och med smör och en skiva ost till en kopp te