Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner. Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt
Panik i gotteboden. Brödet är tvärslut, inte ens en smula att knapra på…slut. Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med
Dock är min favorit grovt bröd med mycket frön oc nötter i. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovahackade Hasselnötter och mandlar. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovahackade Hasselnötter och mandlar
2dl Grovt rågmjöl. 1dl Hasselnötter, grovt hackade. I en degblandare, rör alla ingredienser till en grov smet i ca 8min. 2dl Grovt rågmjöl. 1dl Hasselnötter, grovt hackade
Sätt på ugnen 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en brödform Blanda torra ingrédienserna förutom gojibär och pumpa Tillsätt vätskan När allt är blandat tillsätt bär och pumpa
1 ½ dl grovt rågmjöl. Blanda alla torra ingredienser inklusive russinen i en bunke. Rör ner filen och sirapen och häll smeten i två avlånga smorda brödformar