Jag har dreglat över det här receptet ända sedan jag först såg det i Leilas A Piece of Cake (min bakbibel) så igår, när jag insåg att jag faktiskt hade alla ingredienser hemma för en gångs skull, gjorde jag slag i saken
Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilasfilmjölkslimpa. 1 Filmjölkslimpa. Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar
Häromdagen blev jag bjuden på det här brödet och det var verkligen supergott. Så idag blev det att baka bröd på förmiddagen och det är nog ett bröd jag kommer att baka många gånger framöver, perfekt att det inte ska jäsa
) Recept från boken "A piece of cake" av Leila Lindholm. //Matilda Snabb filmjölkslimpa. Det här brödet är väldigt lättlagat, man behöver bara blanda sirap och filmjölk i en bunke, sedan häller man i alla torra ingredienser, häller i en form och gräddar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
I fredags fick jag lite "bak-fnatt" (det händer). Trots att jag var helt slut efter att ha först jobbat och sen sprungit runt(nja, sicksackat mig fram) på Prisma efter smörgåstårte - ingredienser,släpat hem allt och fyllt kylskåpet till max
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken