Filmjölkslimpa med anis fänkål recept

Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

Rör ihop fil med allt utom mjölet. 1 msk anis. 1 msk fänkål eller 2 msk brödkryddor. Blanda väl och arbeta ner mjölet
Vilket valnötsbröd!

Vilket valnötsbröd!

Nu ska jag istället berätta att jag har hittat ett LCHF-vänligt bröd som banne ger mig precis samma smakupplevelse som barndomens filmjölkslimpa
Lättbakat vörtbröd (Glutenfritt och filmjölksbaserat)

Lättbakat vörtbröd (Glutenfritt och filmjölksbaserat)

Så när jag bläddrade i ett exemplar av alla dessa mattidningar med jultema som landat i min brevlåda den senaste månaden så hittade jag ett recept som fångade min uppmärksamhet, nämligen ett glutenfritt vörtbröd i form av en filmjölkslimpa
Enkel filmjölkslimpa

Enkel filmjölkslimpa

Med tanke på det kalla vädret idag snabb-bakade jag limpa och fick lite extra värme i huset. Rör ihop till en tjock smet med hjälp av en trägaffel eller slev
Filmjölkslimpor med morot och linfrön

Filmjölkslimpor med morot och linfrön

Härligt med söndagförmiddagar när man har tid och ork till bakning. 2 msk malda brödkryddor (anis och fänkål). 2 msk malda brödkryddor (anis och fänkål)
Snabblimpa med filmjölk

Snabblimpa med filmjölk

Ibland blir jag sugen på en filmjölkslimpa. Nu tog jag sirap med malt i men tar du vanlig sirap så ta någon krydda som anis, kummin eller fänkål i

Filmjölkslimpor

Knåda degen med vetemjöl till en spenstig deg. Pensla på nytt med sirapsvatten direkt efter gräddningen

Filmjölkslimpa med blåbär

Fyll formen med smet. 1 tsk anis. 1 tsk fänkål. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke