Brödet bakas på filmjölk och bikarbonat, därav krävs ingen jäst eller jäsningstid. Viktigt att tänka på när du bakar med bikarbonat är att det finns någon form av syra med, i detta fall filmjölk, för att jäsningsprocessen ska fungera
Grov och saftig filmjölkslimpa Du behöver. Nu har jag övervunnit brödbakartekninken och tycker att det är roligare att baka bröd medjäst än med filmjölkslimpor
Jag bakar väldigt sällan bröd, högst filmjölkslimpa som är så enkel att den inte ens behöver jäsa. Det var oerhört enkelt att använda mixen, bara att blanda mix + jäst + olja + vatten
Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda sedan samman samtliga ingredienser. För på Govindas har jag många gånger ätit ljuvliga, spännande bröd med smak av såväl citrus som anis och koriander som jag sedan fått återskapa från minnet hemma i mitt kök
Till detta åt vi det kattknådade brödet och filmjölkslimpa. Ett enkelt sätt att få till ett gott och smakrikt bröd, utan vare sig knådning eller jästid är detta filmjölksbröd bakat med bikarbonat som jäsmedel och smaksatt med valnötter och lakrits
En annan helg är det filmjölkslimpa på helgens filrester. Lördagen bjöd på födelsedagskalas med hela tjocka släkten här hemma i lilla huset och söndagen i sin tur blev en härlig en med farsdagpaket, julmarknad och höstpromenad
Jag bakade en filmjölkslimpa i torsdags och i kylen väntar en jäst på mig att få bli använd. Jag ser till och med framemot mitt kalas som jag ska ha när jag fyller år, bara för jag ska baka masa kakor
Knåda degen med vetemjöl till en spenstig deg. Värm filmjölken till fingervarmt och lös i jästen. Pensla på nytt med sirapsvatten direkt efter gräddningen
Filmjölkslimpa, bikarbonatsbröd eller i det här fallet snarare yoghurtbröd med bikarbonat. Just filmjölkslimpa bakades ofta hemma hos oss när jag var liten