Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt. Kom till Umeå tidigt imorse och har redan hunnit med fika, trerättersmiddag och nu bakar vi ett juligt bröd innan läggdags, så vi har det nybakt till frukost imorgon
5 dl vetemjöl. 5 dl vetemjöl. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa
Busenkelt, med Leilas recept på turbosnabba filmjölkslimpan. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken
Smörj två brödformar med smör och fördela smeten mellan dem. Filmjölkslimpa, grundrecept. När det gäller enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt
-), Men Fröknarna är generösa, vi delar med oss av receptet ändå. Det bästa med filmjölksbröd är att det går snabbt att röra ihop och att man kan passa på att rensa skafferiet och använda det mjöl, gryn, frön och nötter som man hittar
2 dl vetemjöl. Sätt på ugnen 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en brödform Blanda torra ingrédienserna förutom gojibär och pumpa Tillsätt vätskan När allt är blandat tillsätt bär och pumpa
Hacka nötter och frukt grovt och blanda med övriga torra ingredienser. Klä en avlång form med bakplåtspapper så att ändarna sticker ut och fyll den med smeten, strö lite havregryn eller frön ovanpå
5 dll vetemjöl. 1. Blanda alla torrra ingredienser. 2. Rör ner fil,olja och sirap blanda väl. 3. Häll upp smeten i två välsmorda och bröade 1,5 l formar