Tänkte tipsa er om en så god filmjölkslimpa som det bara är att röra ihop ingredienserna till och hälla ner i formar, sen sköter det sig själv i ugnen till det är klart
Lite linfrö, solroskärnor och pumpafrön. Lite linfrö, solroskärnor och pumpafrön. Panik i gotteboden. Brödet är tvärslut, inte ens en smula att knapra på…slut
att byta ut vetemjölet i en filmjölkslimpa till chiamjöl gör den mycket. Blanda havregryn, chiamjöl, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke
Glutenfri filmjölkslimpa. ca 2 dl hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor eller valfria frön. Jag är inne i period av att experimentera med naturligt glutenfria mjöler
Filmjölkslimpa (2 st)1/2 dl vetekli (till formarna)1 l grahamsmjöl1 1/4 dl linfrö1 1/4 dl solrösfrö (jag tog solroskärnor)2 1/2 tsk bikarbonat1 1/2 tsk salt9 dl filmjölk3/4 dl mörk sirap Sen kan du alltid hälla i lite hackade nötter/frukt om du känner för det
solroskärnor. solroskärnor. Grund filmjölkslimpa (175 grader i 70-75 min). Bakat mitt andra bröd för denna vecka då vi hade fil som var på inne på sluttampen i kylskåpet