Finsk matkultur recept

En delikatess från Öster

En delikatess från Öster

Det här receptet kommer från Nina Hackman, fotograf och matjournalist i Helsingfors, som kan det mesta om finskmatkultur
Matbloggsträff och lakritsblondies

Matbloggsträff och lakritsblondies

Det var spännande att få se en liten del finskmatkultur också och att smaka karibisk romkaka som jag aldrig har stött på tidigare
Robbans bästa - 100 kitchen stories

Robbans bästa - 100 kitchen stories

"Jag heter Paulina Suonvieri och är en 20-årig tjej med ett grekiskt och finskt påbrå, men som på något vis växte upp i, och fortfarande bor i Göteborg. Namnet är baserat på tanken att jag vill dela med mig av ”100 olika kökshistorier” från olika matkulturer, kosthållningar samt dieter – utan begränsningar – och i september så har jag drivit denna blogg i två år

Därför är min mamma en hjälte

Så, för några månader sedan när mamma och jag satt och pratade så berättade hon att hon inte alls egentligen är så begeistrad i att laga mat – i alla fall inte så mycket som jag trodde – men familjen skulle ha föda så hon lagade mat, god mat, mat med rötterna i den finskamatkulturen som hon hade lärt sig från sin mamma

Intervju av Nouw-bloggaren Mathilda Lindström

Tyvärr så kan jag inte så mycket finsk mat förutom piroger och sådana där finska pannkakor. Dessutom så tycker jag om att ta inspiration från andra kulturer till min matlagning från de resor jag åker på, och kanske framförallt från den grekiska matkulturen eftersom jag är halvgrek