Hon är vacker som en finsk sommardag och utstrålar hälsa. Jag har följt Katarina i några år nu och tycker att hennes blogg är så skönt inspirerande, med alla recept på goda kakor och vegetariska maträtter
Det var nog den konstigaste maträtten och minst goda jag har ätit här. Några iaktagelser jag har gjort på de finska restaurangerna som inte förekommer i Sverige
Så, för några månader sedan när mamma och jag satt och pratade så berättade hon att hon inte alls egentligen är så begeistrad i att laga mat – i alla fall inte så mycket som jag trodde – men familjen skulle ha föda så hon lagade mat, god mat, mat med rötterna i den finska matkulturen som hon hade lärt sig från sin mamma
Så med andra ord blev det soppa på finsk grönkål, tack Carola. Soppa är en rätt billig maträtt också, perfekt när man vill rensa ur kylen på tråkiga rotfrukter och grönsaker
Köket skulle inte "konstla" med menyn, utan bjuda på genuint finskt, och det skulle bjudas under lunchen, vad kunde väl vara bättre än stekt strömming, nypotatis och gräddfilssås med örter, typisk österbottnisk husmanskost på sitt allra bästa tyckte jag
Till skillnad från våra första år här på svenska sidan när vi importerade finskt rågbröd, senap, kaffe, smörgåskex, plommonmarmelad och choklad av olika slag