Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Klassiskt kokt fisk med äggsås är verkligen gott och så snabblagat det kan bli. Såsen tar längre tid att koka än självaste fisken som bara behöver koka i några minuter
Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då. 4 dl fiskbuljong. Fisk500 g hoki saltat vatten 2 msk rödvinsvinäger. Äggsås1,5 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl fiskbuljong 3 msk grädde 4 st ägg, kokta och finhackade Salt, Örtsalt vitpeppar lite socker persilja
Servera den stekta fisken med äggsås och stekt zucchini. Fisk med mättande tillbehör. Vi har försökt oss på att äta mer av fisk under vintern, mat som är riktigt bra om man vill hålla sig frisk
Tina fisken. Vispa ägget och vänd fisken i äggen. Rulla sedan fisken i panko. Idag blev det stekt fisk med nypotatis och två såser – äggsås och wasabimajo men först en bildkavalkad från 2014 års midsommar på Svaneholms Slott
Fisk/skaldjur,. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. äggsås 4 bitar torskrygg
Se separat recept på limesås eller äggsås t. Jag köpte en bit tonfisk, och en bit torskrygg. Fräs snabbt i stekpannan för att täppa igen porerna på fisken
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något