Fond på räkskal är egentligen en sak vi annars gör på helgerna när vi ska lyxa till det. (Sen silar man bort räkskalen och behåller spadet i grytan) Räkspadet smakas av och häri kokas sedan fisken
Fond till såsen till panerad Olmåsspätta med tillbehör (till två personer). Det vore lätt att förledas att tro att intresset omfattas endast avfiskrätter men så är icke fallet
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. Var bara noga med vad du köper, jag undviker alla sorter av jätteräkor och scampi, de är katastrof för naturen
Supergott och perfekt till fisk och skaldjurssoppan. När räkfonden kokat upp är det bra om man skummar av det skummet som lägger sig på ytan då detta annars kommer göra fonden grumlig och kan även i vissa fall ge en lite bitter eftersmak
Mer buljong från fisk och skaldjur tillsätts i bamsekastrullen. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Torskrygg är en tacksam del avfisken. fisk & skaldjur, huvudrätt, sås & röra, tillbehör. Räksåsen – gjord på en fondavräkskal – är fyllig, smakrik och rund i smaken
Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin. Jag är lite utav en “man tager vad man haver-person” så min fond blev gjord efter detta måtto