Fisk fond av räkskal recept

Fisk i räksås

Fondräkskal är egentligen en sak vi annars gör på helgerna när vi ska lyxa till det. (Sen silar man bort räkskalen och behåller spadet i grytan) Räkspadet smakas av och häri kokas sedan fisken

Fisk direkt från en vägkrog på sjuttiotalet.

Fond till såsen till panerad Olmåsspätta med tillbehör (till två personer). Det vore lätt att förledas att tro att intresset omfattas endast avfiskrätter men så är icke fallet
Räkfond på överblivna räkskal.

Räkfond på överblivna räkskal.

Supergott och perfekt till fisk och skaldjurssoppan. När räkfonden kokat upp är det bra om man skummar av det skummet som lägger sig på ytan då detta annars kommer göra fonden grumlig och kan även i vissa fall ge en lite bitter eftersmak
Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Koka egen fondräkskalen, dela fiskfiléerna och ställa dem på högkant, göra potatismos med äggula och spritsa ut det runt fisken
Dubbelpanerad rödspätta med räksås

Dubbelpanerad rödspätta med räksås

Fisk, potatis och sås på egengjord fond. Vänd sedan fisken i mjöl, vispat ägg och tillslut ströbröd. Vispa ner grädde, smaka av med peppar och salt
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Mer buljong från fisk och skaldjur tillsätts i bamsekastrullen. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Torskrygg med räksås & mandelpotatismos

Torskrygg med räksås & mandelpotatismos

Torskrygg är en tacksam del avfisken. fisk & skaldjur, huvudrätt, sås & röra, tillbehör. Räksåsen – gjord på en fondavräkskal – är fyllig, smakrik och rund i smaken

Millans Bouillabaisse

Fonden går utmärkt att frysa och använda till andra soppor eller fiskgratäng. Utan jag ville ha en gräddigare slät soppa med fiskbitar i
Fisksoppa

Fisksoppa

En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond. Reducera fonden till ca
Torsdag är tid för soppa

Torsdag är tid för soppa

Soppa är ju så gott och i synnerhet fisksoppa, dessutom värmer det gott nu när det börjar bli kallt. Sila av buljongen och häll tillbaka i grytan
Räksoppa

Räksoppa

Fisk, musslor, kräftor, hummer, krabba, fänkål, svamp, morötter, purjolök är också gott att blanda ner i soppan
Skaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin

Skaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin

Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin. Jag är lite utav en “man tager vad man haver-person” så min fond blev gjord efter detta måtto