Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor. 800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Första omgången fastnade i botten på frityrkorgen, fisken trillade ur sitt frityrsmetsskal. Jag insåg mina begränsningar och köpte frysta pommes att fritera på slutet, för fisken skulle nog vara min stora utmaning
Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter
Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen. Dela ev fiskfiléerna på längden, salta och droppa på lite citron
Vänd fisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Hittills har vi klarat det riktigt bra att ta mer fisk, minst en gång i veckan har det blivit och vi börjar känna oss lite mer bekväma i fisktillagningen