Fisk gratinerad fänkål recept

Gratinerad strömming med fänkål & Pernod

Gratinerad strömming med fänkål & Pernod

Fänkål brukar hänga ihop med fisk i grytor och soppor. Häromdagen tog jag strömmingen ur båten – nåja ur fiskhandlarens is-disk – och satte igång
Fiskgratäng / Gratinerad fisk

Fiskgratäng / Gratinerad fisk

) eller fänkål passar även utmärkt. De ville ha receptet på denna gratineradefisk som serverades till lunch på jobbet i veckan
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

Platta ut massan på fisken och ringla lite olivolja över. Skär lök, fänkål och ost tunt. Denna rödbetssallad lär ska passa som ensamrätt eller till en bit grillat kött, men jag tyckte det fungerade riktigt bra till fisk också
FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

Fiskgratäng med fänkål och citron. Gjorde några få förändringar i receptet, bland annat bytte jag ut champinjoner mot fänkål i såsen
Fiskgratäng med fänkål

Fiskgratäng med fänkål

Fredagslunchen blev faktiskt fisk och potatis. Fänkål är ganska kryddigt i sig så vill du inte ha så starkt kan du byta ut en del av den smaksatt crème fraichen med vanlig
Fiskgratäng med Fänkål

Fiskgratäng med Fänkål

Lägg räkor ovanpå fisk och fänkålsfräs. Gjorde en smarrig Fiskgratäng i skåneland.  Skiva fänkål och lök tunt
Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor

Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor

Skala och strimla lök, vitlök och fänkålsståndet. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök och fänkål tills det är mjukt
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Här finns både kött, fisk och skaldjur att välja bland. Fänkålsrisotto med gratinerade kräftor. Skala och strimla lök, vitlök och fänkålsståndet
Vegetarisk skördegratäng med blandade grönsaker

Vegetarisk skördegratäng med blandade grönsaker

Här i Uppsala, och på många andra håll i landet, brukar det på fredagar vara Bondens marknad, då lokala bönder visar upp och säljer sina produkter, allt ifrån grönsaker, svamp, frukt och olika inläggningar, till ostar, kött och korv, fisk, blommor m m
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i

Mammas födelsedagsmiddag

Fänkålsslaw – ett gott tillbehör till fisk. Till förrätt blev det gratinerad chevre. Fänkålsslaw. Gratinerad Chevre
Laxgratäng med rotfrukter och ostsås

Laxgratäng med rotfrukter och ostsås

Fänkål passar ju fint till fisk så att t. ex strimla ner även det blir säkert hur gott som helst, ja så länge man gillar fänkål så klart
Fiskgratäng à la Pierre

Fiskgratäng à la Pierre

Skär lök, rotselleri och fänkål i bitar och lägg i med persiljan och fiskskrovet du fick när du köpte fisken