Fisk och skaldjurssoppa vin recept

Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde

Fisk och skaldjurssoppa

Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. Finhacka purjo och fänkål
Fisk och skaldjursoppa

Fisk och skaldjursoppa

Jag lagade en fiskochskaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor. Tillsätt vin, buljongtärning och citronsaft
Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli

Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli

0,5 purjolök, strimlad 1 morot, hackad 2 msk smör 100 g tomat, delade 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin (valfritt) färsk timjan 300 g fisk (t ex lax, spätta, torsk) 100 g skalade räkor 2 dl vispgrädde dill 2 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven
Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Tillsätt vin, konjak och buljongen. Vispa i lite vinäger. Förr var musslor, eller snarare musselbuljong mitt knep för att få riktigt goda fisk-sopporoch -grytor
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- ochskaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Kalasgod skaldjurssoppa

Kalasgod skaldjurssoppa

Tillsätt vinoch skaldjur och låt hela härligheten bli varm. Jag tycker ofta att en soppmiddag känns mer värmande och välkomnande än andra middagar, varför vet jag inte riktigt men kanske för att min mamma alltid gjorde det extra festligt när hon kokade soppa
Skaldjurssoppa

Skaldjurssoppa

Tillsätt räkor ,lax eller vit fisk. Spara gamla räk o kräftskal och gör denna. Tillsätt tomatpuré och skaldjursresterna
Mauds fiskelycka

Mauds fiskelycka

Koka upp vinet tillsammans med löken och stjälkarna från dill och persilja i en stor kastrull. Tvätta och borsta musslorna noga
Fiskasoppa med nordiska rötter

Fiskasoppa med nordiska rötter

En klassisk fiskochskaldjurssoppa för mig är ju en fransk bouillabaisse med rouille, men det klingar ju inte så nordiskt
Kocken underbara skaldjursoppa

Kocken underbara skaldjursoppa

Tillsätt tomatpurén, tomatkrosset, timjan ochfiskfonden. Häll i hummerfonden, grädde ochvin. Skala och skär rotsakerna i små bitar