Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
med fisk. Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger
Jag var mest ute efter inspiration till fiskrätter och fastnade just för dessa då det stämmer in på omtyckta paradrätterna tacos, fiskpinnar dvs omtyckta rätter av barn och att man får äta med händerna
Hur som helst vill jag i dag dela med mig av ett recept som efter första tillagningen och provningen gick direkt upp på sommarens topplista för goda maträtter
Fem recepttips på ngt med skaldjur samt fem recepttips på ngt med fisk. Denna veckas matsedelsförslag kommer bli fem varianter på recept med skaldjur samt fem varianter på recept med fisk
Till nästa vecka har vi istället planerat med två rätter med relativt lite fläskkött i båda, dock kan man enkelt utesluta kött i den ena (eller båda) om man känner att man fick överdos av lamm och kyckling under påsken