Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Gillade ni den kalla såsen till fisken i skolan. Men nu gillar jag kall sås till fisk,. 4 msk bostongurka. Ställ såsen kallt fram till servering 5 dl gräddfil. 4 msk bostongurka
½ dl bostongurka. Men EN sås älskar han och det är den kalla såsen de får till panerad fisk i skolan. Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
ca ½ dl bostongurka. Fisken. Sås. Fisken. Låt såsen stå i kylskåpet tills det är dags att äta. 4 tinade portionsbitar torsk, lax eller annan valfri fisk (eller färska fiskfiléer). 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 11) Vänd fiskbitarna i ägget. 14) Lägg i fiskbitarna i stekpannan. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatis och grönsake 4 portioner
Om jag vill att barnen ska äta mer fisk så blir det denna maträtten i topp. Sås. Martina ca 562 kcal/port Fiskbiff. ca 239 kcal/port Sås. ca 107 kcal/port 4 port 400 g fiskfilé 1 ägg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 1/2 dl ströbröd 2 msk smör Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer. 2 dl gräddfil 1 1/2 dl turkisk yoghurt 3,5% 2 msk chilisås 3 msk bostongurka salt, vitpeppar Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor Recept. 400 g fiskfilé. 2 msk chilisås. 3 msk bostongurka