Fisk sej recept

Mandelpanerad fisk med remouladsås

Mandelpanerad fisk med remouladsås

Idag är det fisktisdag här hemma så det fick bli en snabb och enkel middag, perfekt en vardagskväll. Jag bjöd sambon på panerad fisk, torskfilé i vårt fall men det passar med vilken vit fisk som helst
Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Tina fisken om den är fryst. 400 g torskfilé, sej eller hoki. 1 1/2 fiskbuljongtärning. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. 1 1/2 fiskbuljongtärning
fisk och räksoppa

fisk och räksoppa

( går att lägga i annan fisk - lax, sej tex. fisksås efter tycke och smak. I en bunke pressa ner limejuice och blanda sedan i fisken med salt
Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

torsk och sej. Tina fisktärningarna. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

ex torsk, kolja, sej). Barnens favorit, och mycket bättre än fiskpinnar. ex torsk, kolja, sej). Byxa fisken och dela den i portionsbitar
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

torsk, kummel, sej, kolja, lax…. Eftersom såsen hade slurpats upp av gästerna tog jag vad som fanns i kyl och frys och serverade fisken med bladspenat, rostad blomkål (för övrigt otroligt gott
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

filé av kolja, torsk eller sej. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Fisk och grönt till vardags

Fisk och grönt till vardags

Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng. Det går även att byta ut till annan vit fisk
Fisk under krämigt täcke

Fisk under krämigt täcke

Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Under fisken gömmer sig smakrika grönsaker. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och bred blandningen över
Fisk i ugn

Fisk i ugn

skiva fisken 1 cm-tjocka skivor och fördela den över purjolöken. om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion 400 gr fisk torsk eller sej (fryst block) går även bra med annan fisk
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över pressad citron. Ta fiskfatet ur ugnen. Fördela brödblandningen över fisken
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej). 400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej)
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Idag ska vi prata om fisk tänkte jag, och närmare bestämt sej. Sej är nog min favoritfisk, och jag använder mig av den allt som oftast när jag har fisk på menyn, men vill man hellre använda sig av torsk eller någon annan vit fisk, så går det så klart precis lika bra