Fiskbuljong fiskfond recept

Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. 2 fiskbuljong alt 3 msk konc. Sätt ugnen på 200 gr. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Skär bort blasten från purjolöken och skiva purjon
Fiskgratäng med sjötunga

Fiskgratäng med sjötunga

1 dl fiskbuljong/hummerbuljong. 2 dl fiskfond från fiskkoket. 1 dl fiskbuljong. 2 dl fiskfond från fiskkoket
Torskrygg:

Torskrygg:

Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 0,5 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 msk maizena 1 msk smör 1/2 citron salt
Spättagratäng florentine

Spättagratäng florentine

(aningen fiskbuljong eller fiskfond om man vill). Om Spättagratäng florentine var ett vin skulle det stå under avdelningen Mild & delikat på Systemets hyllor
Pasta med krämig dragonsås

Pasta med krämig dragonsås

Koka upp fiskfonden i en kastrull och tillsätt crème fraîchen. 5 liter fiskbuljong. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Värm upp fiskbuljongen i en kastrull. 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten). Vitvinssås2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk citronjuice 2 msk smör
Laxsoppa

Laxsoppa

Koka upp vatten med fiskfond, det gröna på purjolöken, stjälkarna av persiljan och den gula löken skuren i bitar
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Häll på vinet och så mycket fiskbuljong så det nätt och jämnt täcker fisken. ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. Rödtunga 1 kg rödtunga 0,75 dl torrt vitt vin ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten

Lax med kräftstjärtar

Gräddig dillsås 2½ dl matlagningsgrädde 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond 2 dl lätt creme fraiche ½-1 msk pressad citronsaft 1 dl färskhackad dill salt och vitpeppar Medan fisken står i ugnen gör du såsen. 1 tärning fiskbuljong eller. 2 msk koncentrerad fiskfond
Krämig räksoppa?

Krämig räksoppa?

Räksoppa   2 pers1 burk skalade räkor á 170 g + lite av lagen10 cm purjolök8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong eller3 msk fiskfond2 dl bredbar räkost (vi använde Kavli)½ pressad citroncayennepepparsalthackad dillev
Torsk med dillsås

Torsk med dillsås

Koka upp grädde och fiskbuljong. 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond. 2,5 dl matlagningsgrädde 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond 2 dl crème fraiche, kokbar 0,5-1 msk pressad citronsaft 1 dl finhackad färsk dill
Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong