fiskfond. 2 fiskbuljong alt 3 msk konc. Sätt ugnen på 200 gr. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Skär bort blasten från purjolöken och skiva purjon
2 tärningar fiskbuljong - gärna Fond du Chef. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, saffran, fiskfond och citronsaft och låt småkoka under lock ca 5 minuter. 2 tärningar fiskbuljong - gärna Fond du Chef
(aningen fiskbuljong eller fiskfond om man vill). Om Spättagratäng florentine var ett vin skulle det stå under avdelningen Mild & delikat på Systemets hyllor
Häll på vinet och så mycket fiskbuljong så det nätt och jämnt täcker fisken. ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. Rödtunga 1 kg rödtunga 0,75 dl torrt vitt vin ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten