Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda. Om man får tag på färsk fisk är det därför godare att göra egna
Jag bjöd några vänner på detta och det tyckte att burgarna var otroligt goda och smakrika. Dessa fiskburgare har jag malt färsen själv med hjälp av min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine köttkvarn genom Buzzador
Maria kom hit och vi gjorde fiskburgare, egna bröd, samt kokostoppar till mormors kalas på lördag. Enda sen i söndags så har jag velat göra fiskburgare så igår slog jag slag i saken
Barnen åt som en fiskburgare, och pärona ihop med en sesamdressad sallad. Våra barn är som jag nämnt väldigt kräsna, men aptiten beror mer på humör och dagsform än på vad det är som serveras
Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper, om det behövs. Pochera koljan med lagerblad, pepparkorn i 10 minuter i så pass mycket vatten att det täcker fisken. Forma smeten till 4 fiskburgare. Stek dem i 1 msk olja i 8-10 minuter på var sida till de är gyllenbruna. 375 g kolja
Forma fiskburgare av smeten och vänd dem i ströbrödet. kolja eller torsk. Häll ströbrödet på en tallrik. Smält smöret i en stekpanna och stek burgarna tre-fyra minuter på varje sida
Skär rödlök och tomater i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Smält smör i en stekpanna och stek fiskburgarna i två omgångar på medelvärme i 2-3 minuter/sida. 500 g färs av kolja
kolja eller hoki. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fiskburgarna 3-4 minuter på varje sida. Lägg fisk och salt i en matberedare och mixa ihop det
Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida. 500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida. 500 g vit fiskfilé t ex sej, torsk eller kolja. 400 g kikärter på burk
Servera med limeklyfta att pressa över fiskburgaren. Mixa fisken på högsta hastighet i cirka 15 sekunder i matberedaren med kniven monterad. Forma burgare och stek i matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida. 250 g fiskfilé, t ex kolja och lax