Fiskfärs recept

Fiskfärs med kall räksås

Fiskfärs med kall räksås

Stjälp upp fiskfärserna på tallrikar och servera med kokt potatis och gröna ärter. Fördela fiskfärsen i 3 smorda ugnsfasta portionsformar
Fiskfärs med citronsky

Fiskfärs med citronsky

Smörj formen med matfett och bred ut fiskfärsen i den. Grädda fiskfärsen i ett vattenbad i ugnen, ca 1 timme
Enkel fiskfärs i micron

Enkel fiskfärs i micron

Finfördela fisken i matberedaren. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör ihop allting ordentligt tills det blir liksom ”pösigt”
Fiskfärs i ugn

Fiskfärs i ugn

Lägg fiskfärsen i formen. Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i mixer
Fiskfärs i mikron

Fiskfärs i mikron

Mixa fiskfiléerna med salt, peppar, potatismjöl, ägg och gräslök i matberedaren med kniven monterad. Späd med lagalätt under gång till en slät och porös färs
Fiskfärs med kall gräslökssås

Fiskfärs med kall gräslökssås

Lägg fiskfärsen i en liten smord ugnssäker form och släta till ytan med en kniv. Servera fiskfärsen med sås, kokt potatis och t ex morot, broccoli och sockerärter
Fisk hela veckan - stekt lax med citronsås - snabbmat

Fisk hela veckan - stekt lax med citronsås - snabbmat

Fiskfärs är också en favorit till vardags, t ex i en burgare. Fortsätter på veckans tema fisk, måndagens och tisdagens inlägg hittar du här och här, och har kommit till fisk som snabbmat

Asiatiska LCHF fiskkakor

 Blanda alla ingredienser till en fiskfärs. 600 g vit fiskfärs. 600 g vit fiskfärs. Det är nyttigt att äta ekologisk fisk eller finns en sådan överhuvudtaget
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

400 g färs på vit fisk, vi använde torsk (bäst blir det om fisken inte har varit frusen innan eftersom smeten då gärna blir för blöt) Har du inte fiskfärs så kör du fiskbitarna antingen i en kvarn eller i en mixer. 400 g färs på vit fisk, vi använde torsk (bäst blir det om fisken inte har varit frusen innan eftersom smeten då gärna blir för blöt) Har du inte fiskfärs så kör du fiskbitarna antingen i en kvarn eller i en mixer
Laxqueneller med vitvinssås

Laxqueneller med vitvinssås

Strö över salt och kör till en jämn fiskfärs. Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Vilmas fiskpudding

Vilmas fiskpudding

Blanda ner redningen i fiskfärsen. Smaka av fiskfärsen med salt, vitpeppar och lite socker. 3 hg fiskfärs
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

Kör i en mixer till en jämn fiskfärs. Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar
Crabcakes med chiliaioli

Crabcakes med chiliaioli

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 200 gram fiskfärs 0,5 tsk salt 1 msk dill , eller koriander, hackad 2 st vitlöksklyftor , finhackade 0,5 st gul lök(ar) , finhackad 1 tsk spansk peppar , finhackad 2 st ägg 3 msk ströbröd 1 st smör , till stekning 1,5 dl grädde 200 gram salladskrabba , på burk Aioli 1 st vitlöksklyfta(or) , hackade 1 msk yoghurt , grekisk 4 msk majonnäs 0,5 tsk chiliflakes 1 msk sweet chilisås Till servering